При изключителен интерес премина Ден на кандидат-студента, който организира Медицински университет

...
</TD
>При изключителен интерес премина Ден на кандидат-студента, който организира Медицински университет
Коментари Харесай

Голям интерес от кандидат-студенти за прием в МУ-Пловдив

При извънреден интерес премина Ден на кандидат-студента, който провежда Медицински университет – Пловдив. Над 200 младежи от цялата страна участваха в онлайн среща с председателите на всички изпитни комисии - по биология, химия, нравственос, скулптиране, обществена медицина и здравен мениджмънт, както и ръководителят на техническата комисия и екипът на Кандидатстудентската акция 2023. Те показаха детайлна информация за целия развой по кандидатстване и записване в МУ-Пловдив.

" Медицински университет – Пловдив изцяло заслужава вашето внимание и устрема ви да станете част от академичната му общественост. Вратите на нашия Университет са постоянно отворени за младите, умни, смели и перспективни хора. Нашето предпочитание е да ви помогнем да постигнете фантазиите си “, сподели зам.-ректорът по " Учебна активност “ проф. доктор Ани Белчева, която е ръководител на Централната комисия и ръководител на Техническата комисия по приема на студенти тази година. 

За повече от 77 години МУ-Пловдив е обучил над 65 000 студенти от близо 66 страни от пет континента. 

Университетът дава на практика знания на своите студенти в шест академични лечебни заведения. Това им дава късмет след дипломиране да стартират работа в университетска болница или в някое от останалите 40 лечебни заведения в града. Голям е ползата на работодателите и към денталните медици, фармацевтите, експертите по здравни грижи и останалите ученици.

" Проектите ни с сътрудници от страната и чужбина са опция за реализация и отвън България.

Дипломите на МУ-Пловдив се признават във всички страни-членки на Европейски Съюз и ЕИП. Студентите ни могат да употребяват пълноценно Библиотечно-информационния център. За тях са актуалните ни аудитории, общежития, спортни бази и симулационният подготвителен център по медицина с разнообразни манекени “, акцентира ректорът на МУ-Пловдив проф. доктор.

Тя съобщи още, че Университетът е добре различим в десетки страни на света посредством и на задграничните си студенти, както и на интернационалните контакти със 150 университета от близо 35 страни.

В последните 5 години МУ-Пловдив се класира преди всичко в образованието по професионално направление " Медицина “ в Рейтинговата система на висшите учебни заведения в България, а за 2022 година – и по направление " Обществено здраве “.

Ректорът благодари за дейното присъединяване на участниците в Деня на кандидат-студента в МУ-Пловдив и пожела триумф на всички в идната акция.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР